Gökçeada'da çocuklu bebekli denize girilecek plajların listesi- Laz Koyu

Çocukla Gökçeada’da Nerede Yüzülür

Gökçeada’da her yerden denize girebiliriz de, çocuklarla nasıl olur? Çocukla Gezin olarak üç dört günlük tatilimizde Gökçeada plajlarında booolca gezdik yüzdük. Tabi sizin için bir liste çıkardım. Öncelikle tavsiyem plajları rüzgarın esişine uygun olarak kullanmanız. Böylece sakin koylarda siz de çocuklarınızda daha rahat edeceksiniz.

Gökçeada’da Çocuklarla Yüzülecek Plajlar

Aşağıda plajları güney ve kuzey olarak ayırdım. Güneydeki plajlar dalgalı ve çok esiyorsa kuzey plajlarında denize rahat girilebilecek şartlar vardır. Burası Ege suları, doğal olarak Akdeniz’e kıyasla su sıcaklığı soğuk olur. Sıcacık bir deniz hiç bir zaman Ege’de bulamazsınız. Bazı zamanlar hariç, onlarda şansaa 😉 Ama çocuklar ve bebekler denizde oynadıkça daha çok alışacaklardır.

Güney plajları

Aydıncık Plajı:

Gökçeada’nın en güzel plajı. Denizi ve kumu muhteşem. Çocukları bırakın sabahtan akşama kadar sudan çıkmasınlar öylesine rahat bir koy. Ada’da birçok plaj var, ama burası bir de tesisi olması sebebiyle diğerlerinden ayrılıyor.

Merkezden 10 km uzaklıkta olan koya, yine merkezden minibüsler kalkıyor.

Konaklama yapabileceğiniz kamp, bungalow ve otel gibi tesisler mevcut.

Sahilde şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz.

Sabah, öğle ve akşam için yemek bulabileceğiniz çeşitli tesisler var.

Bu tesisler çok konforlu olmasa da duşluklar, kıyafet değiştirme kabinleriyle tuvaletler mevcut.

Daha önce bahsettiğim Tuz gölü, bu plajın hemen arkasında. 5-10 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olan spa merkezi göl 😉 görmeden dönmeyin.

Tuz gölünün yarattığı rüzgar koridoru sebebiyle sörf yapanlar için bulunmaz bir nimet. Sörf dersi almak isteyen çocuklar için elverişli bir koy.

Aydıncık plajında çocuklarla tatil
Plajda çocuklu aileler için birçok çeşitli tesis ve imkanlar yer alıyor.

Laz Koyu:

Güzel bakir bir koy olan Laz koyunda muhteşem bir deniz sizi bekliyor. Yalnız buradaki tesis biraz vasat kalıyor Aydıncıkla karşılaştırdığınızda. Şezlong ve şemsiyeler çok gömük ve tahtalar her yerinizi acıtıyor. Buraya gelirken kendi şemsiye, sandalye ve suyunuzu taşımanızı öneririm. Tesiste açık duş, değiştirme kabini ve tuvalet var. Hatta arada görebilirseniz çay, kahve servisi yapanlarda bulunuyor.

Laz koyu her ne kadar bakir bir koy diye yazsam da hafta sonları veya bayram tatillerinde dolu bulabileceğiniz bir plaj. Bu nedenle park problemi yaşayabilirsiniz. Koya yakın düzlüğe park etseniz de, zamanla yol üzerini sağlı sollu arabalar kaplıyor. Bu nedenle burada çocukla denize girmek biraz zahmetli olabilir.

Gökçeada Laz koyu ve yol boyunca sağlı sollu park etmiş araçlar
Laz koyuna araçla inerken sağlı sollu park etmiş arabalar. Kıvrımlı yoldan pusetle inmek zor. Bazıları toprak bayırdan inmeye çalışıyor, önermiyorum.

Uğurlu Plajı:

Uğurlu köyünün içinden geçerek indiğiniz sahilde ortada yer alan limanın sağı ve solunda plaj yer alıyor.

Çakıltaşlı sahili ve denizi olan koyda zaman geçirmek tabi diğer plajlarda bulunan kalabalıktan sıkılmışsanız önerebilirim.

Merak etmeyin çocuklar her halükarda her koşulda kendi dünyalarını basit bir şekilde kurup oyun oynayabiliyorlar burada bile.

Çocuklar için herşey oyuncak malzemesi. İşte bir örnek; kumsalda bulduğumuz kabuklar toplanıp şahane bir yemek ziyafeti şekline dönüştürebilirler.

Plajın arka yamacındaki tepede bir adet kamp tesisi yer alıyor. Bunun içinde tuvalet, duş ve kıyafet değiştirme kabinleri de var. Aynı yerde kır gazinosu tadında bir restoran bulunuyor. Yemeklerini yemedik, o sebeple herhangi bir şey öneremiyorum. Biz termosta çay istedik. Uğurlu köyünün içinden geçerken de sağlı sollu kendi yetiştirdiklerini satan çiftçilerden incir, üzüm, domates gibi yiyeceklerden aldık. Hatta ben oradan eve taze fasulye alıp getirdim 😉 bamyada vardı, keşke alsaydım. Neyse….konuya döneyim. Yoldaki bakkaldan da çocuklara göre bisküvi çubuk kraker patates cipsi alarak çocuklarla farklı bir plaj keyfi yaptık.

Çocuklu bebekli tatilinizde plaj çantanızda neler olması gerektiğine dair bir listeniz olması daha mobil olmamızı sağlar. Eğer aile boyu plaj çantası hazırlamaya başladıysanız, dert etmeyin strese hiç girmeyin,  Çocuk ve Bebekle Plaja Giderken Çantanızda Neler Olmalı konulu yazıma bir göz atın 😉

Taşlık olan Uğurlu Plajında, denizde aynı şekilde çakıllı.

Kuzey ve doğu plajları

Kuzu Limanı

Feribot iskelesinin olduğu koy olması sebebiyle buradan denize girilmesini önermiyorum.

Yıldızkoyu

Gökçeada’da akvaryum olarak adlandırılacak koylardan olan Yıldız plajında biz denize giremedik. Rüzgar sebebiyle hep çok dalgalıydı. Genel olarak taşlı ve etrafı kayalık dolu. Yalnız plajda şezlong ve şemsiyeler bulunuyor.

Gökçeada Yıldız Koyu sakin olduğunda deniz gözlüğünüzle girmenizi önereceğim akvaryum gibi bir deniz.
Yıldız Koyu genel olarak taşlık ve kayalık. Çocuklu bebekli önermiyorum. Ama buradaki beachleri tavsiye ediyorlar. Çocuklarla arada gelip birkaç saatliğine takılabilirsiniz 😉

Gökçeada hakkında genel bilgi, ulaşım ve alışveriş ile ilgili notlar için Gökçeada Çocukla Tatil Rehberi’ne bakabilirsiniz.

Gökçeada’da çocuklarla nereleri gezelim görelim diyorsanız Gökçeada Çocukla Gezilecek Yerler yazımı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.