Seyahatlerde Kolay Taşınabilir 15 Çocuk Oyunu

Sezon artık boolca tatile çıkma zamanı. Ailecek seyahatlere çok çıkanlar şunu bilirler ki çocuklar için mutlaka kolay taşınabilir oyun çantası yanlarında olması gerekir. Çünkü her şeyi ne kadar planlasak da bazen beklemediğimiz olaylarla havalaanı, yol veya otellerde karşılaşalabiliriz.  Ama yanımızda çocukların ilgilerine göre oyun bulundurursak yolculuğumuz bir anda eğlenceli hale gelecektir. İşte çocuklarla seyahatte hayat kurtarıcı ve kolay taşınabilir 15 farklı oyun fikri.

Hafif ve Kolay Taşınabilir Seyahat Oyunları

1. UNO: Bu oyunu kim sevmez ki? Çocuklar ve hatta sizde UNO‘yu her zaman her yerde oynayabilirsiniz.

2. Manyetik Tangram:  Yaratıcı çocuklar için en mükemmel oyun. Manyetik Tangram ile birbirinden farklı şekilleri tamamlayarak ortaya bambaşka şeyler çıkarmak çocuğunuzun hayal gücünü arttıracaktır. Seyahat için de kesinlikle çok ideal bir oyun, dağınıklık yaratmaz ve yapılınca herhangi bir ani harekette bozulmaz.

3. Origami: Origami sanatı çocukların tüm motor becerileri, el-göz koordinasyonu, uzun süreli odaklanmayı ve daha birçok gelişimine destek veren bir sanattır. Her yaş için uygundur. Kitabevlerinde satılan origami kağıdıyka beraber set olarak bulunan origami kitabını seyahatinizde yanınızda bulundurmanızı öneririm.

4. Hafıza kartları: Tüm oyun kartları kapatılarak bir masanın üzerine yayılır. Her oyuncu açtığı kartın eşini bulduğunda o kartları kazanmış sayılır. Herkesin bir kere açma hakkı vardır. Oyunun sonunda en çok eşleşmeleri bulan oyuncu şampiyon olur. Görsel hafızanızın ve konsantrasyonunuzun yükseltmeye yarayan bu oyunu biz oynarken adrenalin bayağı yükselir. Rekabetin de yükseldiği hafıza kartlarını özellikle beyin jimnastikçisi olarak adlandırıyoruz.

5. Seyahat oyun setleri: Satranç, tavla, solo ve sama gibi oyunların manyetik olarak tasarlanmış ve seyahat için set halinde olanları öneririm. Mesela 4 in One seyahat oyun seti hayat kurtarıcı olacaktır.

6. Eğlen- öğren serileri: Her yaşa uygun soru ve cevaplardan oluşan çeşitli serileri ile bizim seyahatlerimizin favori oyun kitapçığı. Çocuğunuzun bilgi hazinesini kolayca geliştirebileceğiniz gibi gelişimini de destekleyecek eğlen- öğren serisi ile keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

7. Pişti: Herkesin severek oynadığı piştiyi klasik oyun kartlarıyla oynarken sayıları takip etmek gerekiyor. Ama bu sefer değil. Neo Pişti rakamların üzerine değil, görsellerin üzerine kurulmuş kart eşleşme oyunu. Eşleşmeyi ilk bulan kazanıyor.

Kağıt ve Kalem Gerektiren Oyunlar

8. Adam asmaca: Çocukların ilgi alanlarına ve yaşına göre konuyu belirleyin. Kitap ismi, film ismi, şarkı ismi, sebze, meyve ile ilgili kelimeleri ya da adları bilerek oynayabilecekleri bir oyun. Kim oynamak istemez ki? Her bilemediği harfte adamı asmak için resme bir çizgi ekleyin. Eğer kelimeyi adam asılmadan bilirse puanı o kazanır, bilemezse karşı taraf 😉

9. İsim/ Şehir/ Ülke: Çocukluğumun oyunu. Şimdilerde kimse oynamasa da bu oyunu biz oynamaya çalışıyoruz. İsim, şehir, ülke, meyve , sebze…. diye yazarak başlıkları belirleyin. Sonra herkes sırayla alfabeden bir harf seçer ve o harfle başlayan kelimeler ve adları bulup yazıyoruz. Her bildiğiniz kelimeye 2 puan ama aynısını başkası da yazmışsa 1 puan alırsın. Her satırda toplam bölümüne puan yazılır. Sonuçta en çok puan toplamına sahip olan yarışmayı kazanıyor.

10. Çocuk dergilerindeki bulmacalar, sudoku, sıralı noktaları birleştirme, labirentte yol bulma vb…

Herhangi bir materyale ihtiyaç duymaksızın istediğiniz her yerde oynanabilecek oyunlar

11. Kelime Oyunu: Bu oyun bir bakıma akıl oyunlarından. İstediğiniz kadar kişiyle oynayabilirsiniz, ama en az 2 kişi olmalı. İlk olan bir kelime söyler, sonra söylenen kelimenin son harfiyle başlayan yeni bir kelimeyi diğer kişi bulur. Oyun son harfle başlayan kelimeleri bularak devam eder, en son pes eden kaybeder.

12. Tersten Sayı ve Kelime Oyunu: Yine başka bir akıl oyunu. Bu sefer çocuğunuzun yaş seviyesine göre iki basamaklı, üç basamaklı ya da dört basamaklı bir sayıyı söylüyoruz. Sonra bu sayıyı tersten okur gibi söylüyoruz. Kelimede ise söyleneilen kelimenin tersten okunuşunu çocuklar bulmaya çalışır. Yalnız bu oyunları ilk kez oynarlarken sıkılabilirler, basit ve eğlenceli ve komik olan kelimeleri sayıları seçin. Böylece oyuna karşı ilgilerini arttırırsınız.

13. Bir varmış bir yokmuş oyunu: Oyun, “Bir varmış, bir yokmuş” ile başlayan cümleyi tamamlayarak bir kişinin hikayeyi anlatmasıyla başlar. Sonra diğer kişiler sırasıyla hikayeye bir cümle ekleyerek devam ettirir.

14. 20 soruda bil: Bir kişi meyve sebze ya da taşıt gibi konuları üzerine bir kelimeyi seçer. Diğer kişilerde bunu bilebilmek için “Evet” ya da “Hayır” olarak cevap verebilecekleri 20 adet soru sorabilirler. Her oyuncunun bir tahmin yapma hakkı var. Sorular  için örnek verecek olursak;” Hareket eden bir şey mi?” ya da “Renkli bir nesne mi?” gibi…

15. Şarkıyı bil oyunu: Bir kişi seçtiği şarkının ilk tınılarını söylemeye başlar. Sonra herkes sırayla tahmin yürütür. Bilinceye kadar oyuncular devam ettirir . Eğlenceli bir oyun bu oyun sayesinde birçok yeni moda şarkıyı öğrendik yollarda 😉

Çocuklar trende sıkılırsa ne gibi oyunlar oynarsınız?
Çocuklar trende sıkılırsa ne gibi oyunlar oynarsınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.